Антреприза родини Ризничів і Ко в італійському театрі Одеси 1831-1838 рр.: становлення закордонного оперного ангажементу

Riznich Family and Со Enterprise at the Odessa Italian Theatre 1831-1838: the Genesis of the Opera Foreign Engagement.

  • Kostyantyn Batsak Київський університет ім. Б. Грінченко
Ключові слова: Ключові слова: італійська оперна антреприза, італійська оперна трупа Одеси, італійський оперний театр, театральна агенція.

Анотація

Досліджені проблеми діяльності одеської оперної антрепризи 1831-1838 рр., яка у той час перебувала в руках родини Ризничів та їхніх компаньйонів. На основі залучених вітчизняних архівних джерел, місцевої та італійської преси проаналізовані основні напрями діяльності антрепренера італійської опери: господарський, організаційний та фінансово-економічний. Головні акцент зроблений на висвітленні зв’язків одеської антрепризи з італійськими театральними агенціями та муніципальною й регіональною владою. Кваліфікована діяльність антрепренера на «власному полі» й за кордоном сприяла успішному вирішенню багатьох проблем, що виникали в оперно-сценічній практиці та в повсякденному житті театру.
Ключові слова: італійська оперна антреприза, італійська оперна трупа Одеси, італійський оперний театр, театральна агенція.

##submission.authorBiography##

##submission.authorWithAffiliation##

Бацак Костянтин Юрійович 

Кандидат історичних наук, доцент, Директор Інституту мистецтв Київського університету імені Б. Грінченка.

Опубліковано
2016-09-28
Розділ
ІСТОРІЯ ТА ТЕОРІЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА І КУЛЬТУРИ