Втілення елементів православних таїнств і богослужбових послідувань у оперному мистецтві (на прикладі «Сказання про невидимий град Кітеж і діву Февронію» М.Римського-Корсакова)

Implementation of elements of orthodox sacraments and liturgical persecution in opera (for example, «The legend of the invisible city of Kitezh and the maiden Fevronia» by N. Rimsky-Korsakov).

  • Kateryna Niemtchenko Одеська національна музична академія імені А. В. Нежданової.
Ключові слова: православне богослужіння, літургія, опера, драматургія опери, символ.

Анотація

Стаття присвячена розгляду втілення елементів православних таїнств та різних богослужбових послідувань у оперні М. Римського Корсакова «Сказання про невидимий град Китеж і діву Февронію». Співставляються драматургічнів та семантичні особливості богослужебних дій та тексту опери.
Ключові слова: православне богослужіння, літургія, опера, драматургія опери, символ.

##submission.authorBiography##

##submission.authorWithAffiliation##

Нємченко Катерина Вікторівна
викладач кафедри сольного співу, здобувач кафедри історії музики та музичної етнографії Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової.

Опубліковано
2014-12-17
##submission.howToCite##
Niemtchenko, K. (2014). Втілення елементів православних таїнств і богослужбових послідувань у оперному мистецтві (на прикладі «Сказання про невидимий град Кітеж і діву Февронію» М.Римського-Корсакова). Музичне мистецтво і культура, (20), 223-231. https://doi.org/https://doi.org/10.31723/2524-0447-2014-20-223-231
Розділ
ІСТОРІЯ ТА ТЕОРІЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА І КУЛЬТУРИ